вторник, 31 мая 2016 г.

Розкопки в Рівному тривають: виявлено посуд XV-XVI ст.


У Рівному в ході розкопок археологи виявили рештки старовинного глиняного посуду, кераміки і цегли, які датуються XV-XVII століттям.

Археологічні роботи проводяться в історичній частині обласного центру і можуть тривати ще два роки.

"Наразі у Рівному тривають розкопки. У місцевої влади виникла ідея відтворити палац Любомирських. Це споруда кінця XVII, початку XVIIІ ст., у якій ще до 50-х років ХХ століття майже вирувало життя. Потім її зруйнувала вибухами радянська влада. Нині археологи у центрі, у історичній частині міста розкопують землю, відведено спеціальний майданчик. Викопано близько 7 шурфів з 15 запланованих. Там знайшли рештки глиняного посуду, кераміки і цегли. Відомо, що рештки посуду – це XV-XVІ ст., цегла орієнтовно виплавлена у XVІІ ст. Вони сказали, що віддадуть посуд на експертизу і після неї скажуть достовірно, чи дійсно це старовинний посуд і чи дійсно він був у палаці Любомирських. Розкопки можуть тривати ще два роки".

Нагадаємо, у лютому поточного року археологи продемонстрували журналістам знахідки часів Київської Русі, виявлені під час розкопок на Поштовій площі. Фахівці знайшли срібні та бронзові натільні хрести на місці поховань. Також серед експонатів є стріли, ядра, кулі і фрагменти зброї, якими активно торгували в XVII столітті, скляні пляшки для зберігання медикаментів. Знайдені заклепка від торгового судна і близько 70 срібних та мідних монет, їх відправили на реставрацію. Були виявлені кістки собак і коней, зразки рослин.

Комментариев нет:

Отправить комментарий