вторник, 12 сентября 2017 г.

В Стокгольмі виявлено залишки королівського корабля 17 ст.


На набережній острівця Скепсхольмен в центрі столиці Швеції Стокгольма виявили залишки королівського флагмана XVII століття.

Археологи з Стокгольмського Морського Музею вважають, що корабель був в основному побудований в період між 1612 і 1614 роками, пише The History Blog.

"Ми були дуже здивовані, тому що у нас є старі карти, які показують деякі затонулі кораблі з початку 1800-х років. Але на цих картах не було ніяких ознак краху подібного парусника", - розповідає один з учасників розкопок, морський археолог Джим Хансон. Хансон додає, що корабель знайшли "майже випадково", під час ремонту на набережній.



Як вважають вчені, це залишки корабля "Скіпетр", побудованого в 1615 році. Аналіз деревини показав, що дерева були зрубані в шведських лісах в 1612-1613 роках. Розкопані на даний момент частини парусника включають в себе секцію корабля приблизно на два метри вище кіля.

"Ці частини дійсно добре збереглися. Це тільки перший рівень палуби, але ви можете побачити вирізані знаки на деревині, наприклад. Дуже приємно, що ми викопали ці частини", - зізнається Хансон.

Вчені додають, що перші плавання "Скіпетру" датуються 1617 роком. Цей корабель був одним з флагманів флоту молодого короля Густава Адольфа. Саме на ньому король в 1621 році відправився в успішний завойовницький похід на Ригу. Судячи з усього, корабель був списаний зі складу флоту в 1639 році, а потім затоплений під час будівництва верфі поблизу Стокгольма.

Комментариев нет:

Отправить комментарий