пятница, 13 мая 2016 г.

Єгиптологи виявили муміфікованого зародка


Єгиптологи з музею Фіцуільяма в Кембриджі провели сканування дерев'яного саркофага і, завдяки отриманим зображенням, виявили, що усередині знаходиться крихітне тіло дитини, що зберігається в саркофазі більше 2 тисяч років. Про це повідомляється на сайті The Telegraph.

Вивчивши стан знахідки і те, з якою старанністю його муміфікували і поклали, вчені прийшли до висновку, що батьки дитини доклали величезних зусиль, щоб забезпечити йому благополучне загробне життя. За оцінками дослідників, 16-18 тижнів дитині було, що робить його наймолодшим екземпляром з коли-небудь знайдених.

Саркофаг зроблений з кедрового дерева, і, не дивлячись на те. що з часом він занепав, то, наскільки ретельно він вирізаний і прикрашений, навело вчених на думку, що всередині зберігається щось особливо цінне.

Вчені кафедри зоології Кембріджського університету також провели комп'ютерну томографію знахідки, і, завдяки перехресному зображенню цих та рентгенівських знімків, змогли ретельно вивчити зображення скелета мумії.

Маленький саркофаг був знайдений при розкопках в Гізі в 1907 році членами команди Британської школи археології та в тому ж році був відправлений в музей. Дослідники стверджують, що знахідка є відмінним зразком дерев'яного саркофага періоду Пізнього Царства древнього Єгипту, датованого від 664-525 років до н.е.

Комментариев нет:

Отправить комментарий