четверг, 2 июня 2016 г.

Вчені з`ясували, що предки ірландців походять з території України


Вчені з Трініті-коллежда в Дубліні спільно з археологами Королівського університету Белфаста досліджували останки стародавніх жителів Ірландії і прийшли до висновку, що предками сучасних жителів країни були вихідці з Причорноморсько-Каспійської степу - з території сучасної України. Про це інформує "Uapost".


Дослідники вивчили ДНК останків селянки, приблизний вік яких становить 5,2 тис. років, а також трьох чоловіків, які жили на острові Ратлін 4 тис. років тому. Результати дослідження жіночих останків часів неоліту показали, що її геном має багато спільного з сучасними жителями Іспанії і Сардинії. Однак її предки походили з Близького Сходу, де виникло землеробство. Натомість, ДНК чоловічих останків часів Бронзового віку відрізняється від ДНК останків жінки: третина їх генома успадкована від вихідців з Причорноморсько-Каспійської степу, де розташована сучасна Україна.

За словами вчених, на відміну від давньої селянки, останки чоловіків мають сильну генетичну схожість з сучасними ірландцями, шотландцями і валлійцями. Дослідники відзначають, що ця подібність була згодом ослаблена через появу англосаксів та інших народів на цій території.

Професор Бредлі пояснив, що стародавні ірландці з острова Ратлін були абсолютно схожими з сучасними жителями країни. Щоб розібратися, як виникли розбіжності між різними кельтськими народами, необхідні подальші дослідження.

Комментариев нет:

Отправить комментарий