пятница, 10 июня 2016 г.

В Ізраїлі виявлено скарб з рідкісними монетами ІІ ст. до н.е.


Ізраїльські археологи виявили в місті Модіїн велику колекцію срібних монет, датованих II століттям до н. е.

Про це повідомляє Archeology News.

Скарби знайшли в процесі будівництва нового району муніципалітету Модіїн. Монети були заховані в ущелині скелі неподалік від раніше виявлених сільськогосподарських угідь.

"Це рідкісна колекція срібних монет - шекелів і півшекелів - періоду правління Хасмонеїв. Гроші були викарбувані в місті Тир. На реверс і аверс нанесені зображення сирійського царя Антіоха VII Евергета і його брата Деметрія II Нікатора. Швидше за все, монети були заховані людиною, якій довелося швидко покинути свій будинок. Він закопав гроші в надії повернутися і забрати їх, але, мабуть, так і не повернувся. Нас вразила думка, що скарби лежали тут понад 2,1 тис. років, поки ми їх не знайшли", - сказав співробітник Управління старовини Ізраїлю Абрам Тендлер.


Колекція складається з 16 монет. Майже від кожного року в період між 135 - 26 роками до н.е. представлено по дві монети.

На цьому ж місці були виявлені свідчення того, що жителі маєтку брали участь в першому повстанні проти римлян в 66 році: на монетах цього періоду було написано "Рік Другий" (повстання) і гасло "Свобода Сіону".

Комментариев нет:

Отправить комментарий