четверг, 19 мая 2016 г.

В Рівному виявлено фундамент будівлі, що належала легендарній історичній особі


Зараз у центрі міста тривають археологічні розкопки.
Про їх перші результати розповів начальник міського управління культури і туризму Рівненського міськвиконкому Тарас Максименко під час чергового засідання міськвиконкому:

- Внаслідок розкопок виявили археологічний об’єкт поблизу стадіону “Авангард”. Зараз уже чітко видно фундамент. Згідно з висновками головного архітектора Рівненської області Богдана Прищепи, фундамент належить до 16-17 століття. І скоріше за все це замок Марії Несвицької, а не замок князів Любомирських, як припускали.

За словами Тараса Максименка, у Рівному є 416 об’єктів, які належать до культурної спадщини: 16 — з царини археології, 382 — історії, 5 — монументального мистецтва, 13 — архітектури.

 Марія Несвицька — княгиня, власниця Рівного з 1479 року, належить до старовинного волинського роду. Рівне отримала у спадок після смерті свого чоловіка Семена Несвицького. Активно облаштовувала та розвивала місто. Виклопотала для міста Рівного Магдебурзьке право, що сприяло його розвиткові. Історики припускають, що її замок знаходився поблизу стадіону Авангард.

Комментариев нет:

Отправить комментарий