вторник, 17 мая 2016 г.

В Фінляндії виявлено один з найбільших скарбів вікінгів


Групі археологів під назвою "Шукачі" вдалося виявити в одній з фінських громад в Хямєенкоскі великий скарб вікінгів. За словами фахівців, ця знахідка стала однією з найбільших за останній час.

Археологи проводили розкопки на території невеличкого поля на півдні Фінляндії. 300 срібних монет, які вони знайшли, ймовірно, пролежали в землі близько тисячі років. Фахівці припускають, що їх було заховано одним з вікінгів, проте з якихось причин він не зміг повернуться за скарбом.

Всі екземпляри знаходяться в дуже гарному стані. Серед них, переважно, зустрічаються німецькі та візантійські гроші. Відзначимо, що в той час, коли монети, імовірно, були в ходу, їхня вартість вимірювалася виключно вагою і металом, з якого вони були відлиті.

Це вже не перші успішні розкопки "Шукачів". Вони також є авторами декількох археологічних відкриттів на Аландських островах.

Нагадаємо, що раніше фахівцям вдалося вірно розшифрувати написи на знаменитому рунічному камені з Рьока, а також знайти загублений "парламент" вікінгів.


Джерело: http://bublbe.com/

Комментариев нет:

Отправить комментарий