четверг, 1 ноября 2018 г.

На Херсонщині виявлено залишки середньовічних міст


На території Херсонської області в Бериславському районі, поблизу села Тягинка, археологи знайшли унікальну історичну знахідку – залишки давніх міст Великого князівства Литовського та Золотої Орди. Про це повідомляє Радіо Куреш.

Ці історичні знахідки визнані Інститутом археології НАН України, одним з найбільших відкриттів 2018 року. Територія давньої литовської фортеці кінця XIV cт. – початку XV ст. займала площу понад 18 гектарів. На думку археологів давнє середньовічне місто з’явилось на місці міста Золотої Орди, заснованого ще у XIII ст. Золотоординське місто існувало на цьому місці до середини XIV ст.  

Археологами знайдені сотні знахідок, що належать до кримськотатарської культури, це і накінечники стріл, цвяхи, керамічний посуд, залишки від суден, що заходили до існуючої тут митниці. Археологи крок за кроком розкопують стіни давньої фортеці. Вже цілком впевнено можна сказати, що тут був водопровід, про що свідчать його керамічні залишки. Давнє місто розкопують малими силами, але уважно і ретельно. Знахідки археологів докорінно змінюють наше уявлення про історію Середньовічної Херсонщини.


Комментариев нет:

Отправить комментарий